» 20 april 2021

  Gabriella Massa  Zangeres en songwriter Gabriella Massa, geboren en getogen in Nederland maar met 100% Italiaans bloed.

  Vanaf haar 16de levensjaar staat Gabriella Massa als professionele zangeres op het podium en dat met succes. Op jonge leeftijd wist ze al menige zaal te betoveren met haar krachtig en zuivere stem. Echter kleine meisjes worden groot en Gabriella is uitgegroeid tot een veelgevraagde zangeres in het buitenland. Gabriella heeft een tour door Africa, Amerika, Europa en Azië mogen verzorgen tijdens de grote Events.

  TV optredens

  In de periode van de Soundmixshow behaalde Gabriella, als Laura Pausini, een verdiende 3de plaats. In 2010 trad ze op voor de Poolse televisie met het meest toonaangevende symfonieorkest van Polen, het Warschau Filharmonia Naradowa orkest, waarbij enkele klassieke nummers live ten gehore werd gebracht. In 2011 nam Gabriella deel aan de X-factor. Ze imponeerde het publiek in de zaal en voor de tv met o.a. de vertolking van “power of love”. Ze liet een verpletterende indruk achter bij de juryleden. Jurylid Gordon was een duidelijke fan en was van mening dat Gabriella “power of love” zelfs beter zong dan Jennifer Rush, die het lied oorspronkelijk uit bracht en met wie Gabriella in 2013 samen een tour door Zuid-Africa heeft gemaakt. In 2014 is Gabriella door het programma “The Voice of Holland” benaderd om mee te doen. Dit heeft haar geen windeieren gelegd, want tijdens haar blind audition zijn zowel Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato als Ali B omgedraaid. Uiteindelijk heeft Gabriella haar Italiaanse roots niet verloochend en koos voor Marco Borsato. Helaas heeft ze afscheid moeten nemen van Team Marco Borsato want tijdens het memorabel battle-moment, waarbij Gabriella als soliste tegen het winnende trio Og3ne moest opboksen, iets wat nog nooit is voorgekomen in de historie van The Voice of Holland of waar dan ook, en een prachtig lied neer hebben gezet van Ed Sheeran ” I see fire” werd Gabriella door Ali B gestolen. Gabriella Massa was in 2016 zowel seizoen 1 als 2, bij het programma van Nick & Simon “Zullen we een spelletje doen” SBS6, te zien met de hit songs “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij en “You” van Ten Sharp. Gabriella heeft deze songs omgeschreven nar haar moedertaal, Italiaans. Arjen Robben was onder de indruk van haar performance. Eén ding is zeker, je kan simpelweg niet om haar unieke stemgeluid heen. Een stem die ook buiten Nederland niet onopgemerkt is gebleven. 

  Onvergetelijke momenten

  De afgelopen jaren deelde Gabriella het podium met vele (wereld)beroemde artiesten en bands. Zo trad zij o.a. op met Percy Sledge “When a man loves a woman”, Jennifer Rush “Power of love”, Roger Cicero, The Weather Girls “Raining men”, Alessandro Safina “Luna”, Kool and the Gang “Celebration”, Hot Chocolate “So you win again” en vele bekende Duitse artiesten. Een uniek moment was het optreden voor de president van Amerika, Barack Obama tijdens zijn staatsbezoek in Dresden. Tijdens de Giro D’Italia, die in 2010 in Amsterdam en Utrecht werd georganiseerd, heeft Gabriella haar zangkwaliteiten mogen tonen. In Nederland mocht zij de provincie Limburg vertegenwoordigen tijdens een groot evenement van het blad “Story”. Dit vond plaats in het concertgebouw AHOY te Rotterdam, waar ook Ilse de Lange namens de provincie Drenthe op het podium verscheen. In 2013 heeft Gabriella in Zuid-Afrika (Johannesburg en Kaapstad) opgetreden en heeft daar de heren van Romanz leren kennen (o.a. bekend als LA the Voices).

  Optredens

  Sinds januari 2009 vormt Gabriella met David Hoffman, de pianist van Gloria Gaynor, een muzikaal duo, waarbij de onvergetelijke evergreens en uiteraard de hedendaagse muziek, in een andere jasje worden gestoken. Voor een kleine impressie: www.soulandheart.de Deze duizendpoot heeft daarnaast nog een dance solo-show, GAB-licious, bestaande uit zang, gitarist en keyboards, waar hits als Mr. Saxobeat, When love takes over, Celebration en vele andere bekende hits worden gezongen. Daarnaast zingt ze samen met Davide La Cara (bekend van Popstars) bekende Italo Hits die het gevoel van Bella Italia snel naar boven doen komen. Nummers van Albano e Romina Power, Eros Ramazzotti, Ricchi e Poveri zullen u verbazen! www.unmomentomagico.com Uiteraard is Gabriella ook als solo-zangeres te boeken. Of dit niet genoeg is wordt Gabriella veelvoudig voor huwelijksmissen gevraagd www.endless-love.eu Door haar flexibele houding en een 4 octaaf stembereik is zij van alle markten thuis en uitermate geschikt voor verschillende projecten van Dance tot Classic.

  Door haar jarenlange ervaring in de evenement scene, is zij allround entertainer en een optreden is nooit hetzelfde : haar stem, persoonlijkheid en professionaliteit blijven je bij. Voor meer informatie ga naar www.gabriellamassa.com Twitter (@https:gabriellamassa)
  Facebook