» 06 maart 2021

Marc Huynen met 'sad songs en groovy tunes'

Redactie | 08-10-2016
HEERLEN - Marc Huynen heeft vrijdagavond in het Cultuurhuis zijn nieuwe album 'Sad songs and groovy tunes'gepresenteerd. 

Jazz-trompettist Marc Huynen kennen we natuurlijk allemaal. Hij studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Hilversum bij Rob Bruynen, Jan Oosthof en Ruud Breuls. Hij  volgde workshops bij o.a. Jerry en Ack van Rooyen, Peter Herbolzheimer,Rob Pronk, Vince Mendoza, John Clayton,
Andy Haderer, Bobby Shew en Jiggs Whigham.

Marc Huynen musiceerde o.a. in The Glenn Miller Orchestra,  Cubop City Bigband, El Tattoo del Tigre, No limit,
Il Novo Cente en de WDR bigband. Samen met deze WDR Bigband  speelde hij mee op de cd Avant Gershwin van de Amerikaanse zangeres Pattie Austin welke met een Grammy Award werd onderscheiden.

Marc Huynen begeleidde jazzmusici zoals Toots Thielemans, Benny Bailey, Rick Kiefer, Chuck en Bob Findley als ook popgroepen zoals Belle Perez en Rowen Heze. Marc Huynen is regelmatig gastdirigent en/of trompettist bij oa Bigband Aachen, Score Jazz Orchestra en  de BigbandConvention uit Keulen.

Daarnaast is hij als trompetdocent verbonden aan de muziekscholen van Heerlen , Maastricht en Aken waar hij muzikaal leider is van de Kumulus bigband en Kumulus Leerorkest. Verder is hij mede-oprichter en muzikaal leider van de Mo’Jonesbigband.
 
Vrijdag was ook de avond van de opening van de foto-expositie 'Heerlen Jazzt 2015'. In opdracht van stichting Heerlen Jazz gingen de fotografen Nicole Bolton en René Bradwolff op pad langs theater, podia, pleinen en kroegen. Heerlen Jazzt zegt te staan 'voor kwaliteit,
verrassing, vernieuwing'.

Meer over de Heerlense jazz-trompettist Marc Huynen op MarcHuynen.NL
Check ook onze videoplaylist van Marc Huynen. 


« Terug