» 01 maart 2021

Dierenwelzijn voorop bij Circus Knie

Redactie | 25-10-2016


HEERLEN - Circus Knie staat van 26 tot en met 30 oktober op het Bekkerveld. Uitsluitend internationaal bekroonde acts treden voor het voetlicht.  Meer dan dertig paarden – voornamelijk Friese en Arabische hengsten – zijn erbij. De show is daarmee het paardencircus bij uitstek. De familie Knie is wereldberoemd vanwege acts met edele viervoeters. Paarden kennen ook voor Louis Knie geen geheimen. Absoluut hoogtepunt is echter de vrijheidsdressuur. Een ‘must see’ voor paardenliefhebbers.

Ook muziek, geluid en kostuums zijn perfect op elkaar afgestemd. 'Daarmee krijgt de vrijheidsdressuur een extra dimensie, kan zonder overdrijving een symfonie in zwart en wit worden genoemd', laat het circus weten.

Volgens de de woordvoerder van het circus wordt 'dierenwelzijn bij Circus Louis Knie met een hoofdletter geschreven. Al onze vierbenige artiesten worden met de grootst mogelijke zorg omringd en zijn gehuisvest in moderne verblijven. De paarden zijn ondergebracht in ruime boxen. Bovendien worden paddocks ingericht waarin de dieren vrij kunnen rondlopen. Gespecialiseerd stalpersoneel garandeert het welzijn van onze dieren. Mocht zich onverhoopt toch een probleem voordoen dan wordt direct een gespecialiseerde dierenarts ingeschakeld'.


« Terug