» 28 februari 2021

Vrijdag en zaterdag: Limburgs Mooiste!

Redactie | 19-05-2016


HEERLEN - Morgen, vrijdag dus, start in Heerlen het grootste wielerevenement voor recreanten: Limburgs Mooiste. Het evenement bestaat dit jaar 25 jaar en voor het 2e jaar op rij is de start- en finish in het centrum van Heerlen. Het evenemententerrein (start- en finishlocatie) is gesitueerd op het Burgemeester van Grunsvenplein, ook wel Schouwburgplein genoemd. Daar starten op zaterdag 21 mei tussen 06.00 en 11.00 uur 15.000 deelnemers voor één van de vele toertochten. Vanaf 11.00 uur komende deelnemers weer terug en finishen op de Valkenburgerweg ter hoogte van café Schuttershof. De finishcontrole sluit om 20.00 uur.
In samenwerking met de verkeersdeskundige van de gemeente Heerlen, de Provincie en Rijkswaterstaat is een goed verkeersplan geschreven om dit evenement in goede banen te leiden. Voorop staat de binnenstad BEREIKBAAR te houden voor iedereen die naar het centrum van Heerlen wilt komen. Het centrum blijft via alle hoofdwegen toegankelijk. ALLE winkelcentra, de binnenstad, het station en de parkeergarages blijven bereikbaar. Alleen voor het verkeer op de Geerstraat en de Valkenburgerweg zijn duidelijke omleidingen gemaakt.
Tijdens het evenement zijn er in Heerlen tal van side-events. De organisatie, de gemeente Heerlen en Stichting Heerlen Mijn Stad hebben de handen ineen geslagen en bieden een programma voor jong en oud. Wat te denken van het NK Slowbiking, de film over Lance Armstrong “The Program”, de Draaimolenfiets, de Pump Track en Chalktrail, het stoeptekenen met de fiets. Café Pelt op het Pancratiusplein is de hele week wielercafé.


« Terug