» 06 maart 2021

Roda JC - Vitesse: 1.2

Redactie | 06-03-2016

Foto: RodaJC.nl
PARKSTAD - Roda JC verliest zondagmiddag met 1-2 van Vitesse. Na een 0-1 ruststand en een gelijkmaker na een uur spelen van Mike van Duinen is het Zhang die in de slotminuut de 1-2 binnen werkt, meldt RodaJC.nl.
Roda JC en Vitesse forceren weinig tot geen kansen in het begin de eerste helft. Na een verre inworp van Henk Dijkhuizen In de 29e minuut en een doorkopbal van Rydell Poepon komt Georgy Zhukov plots vrij voor keeper Room. Een draai en een schot met links volgen maar Room staat op de goede plek. Enkele minuten later stuurt Van de Werff met een lange pass over Arjan Swinkels heen Izzy Brown diep en met een droge knal verrast hij Van Leer en de verre hoek, 0-1. Ook Baker probeert van afstand Van Leer te verrassen maar ziet vlak voor rust zijn poging door de Kerkraadse goalie gestopt worden. 

Vlak na de rust is het wederom Izzy Brown die vrij op Benjamin van Leer mag af gaan. Ditmaal redt Van Leer ten koste van een corner. Na bijna een uur spelen wordt Maecky Ngombo gebracht voor Kristoffer Peterson. Roda JC krijgt een inworp nabij de hoekvlag. Een verre inworp van Henk Dijkhuizen komt bij Rydell Poepen die de bal kan passen op Mike van Duinen. Na een korte draai rondt hij de bal fraai af en schiet de verdiende gelijkmaker binnen, 1-1. 

Rydell Poepon wordt door Ugur Inceman met een diepe bal op pad gestuurd en haalt vanaf de zijkant van de zestien ineens uit. Doelman Room moet gestrekt en tikt de bal over de lat, Roda JC rest slechts een corner. Aan de andere kant is het Brown die met een lepe bal Van Leer probeert te verrassen, maar ziet de bal tegen de lat getikt worden. Vijf minuten voor tijd speelt Georgy Zhukov de bal door de benen van Kosuke die Zhukov slechts ten koste van een gele kaart kan afstoppen. De daar op volgende vrije trap door Tom van Hyfte komt bij de vrijstaande Jordy Buijs die op twee meter van de doellijn de bal niet in de goal kan koppen. 

Roda JC is dicht bij een overwinning en krijgt nog een kans met de ingevallen Tomi Juric. Na een afgeslagen bal blijft Poepon geblesseerd in de middencirkel liggen en wacht Roda JC op een fluitje van de scheidsrechter om het spel stil te leggen. Maar er wordt door gevoetbald en uit een voorzet van Kashia is het de juist ingewisseld Chinese speler Zhang die de 1-2 binnen kopt. « Terug