» 01 maart 2021

PEC Zwolle - Roda JC: 3-1

Redactie | 08-04-2016

Foto: rodajc.nl
PARKSTAD - Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond het uitduel tegen PEC Zwolle met 3-1 verloren. Bij rust leidde Roda nog met 0-1 door een doelpunt van Marcos Gullón, maar gaf het in de tweede helft volledig uit handen. Zo laat Roda JC op haar website weten.

Hoofdtrainer Darije Kalezic wijzigde zijn elftal op twee posities ten opzichte van het verloren thuisduel tegen SC Heerenveen (1-2). Ard van Peppen startte in de basis, evenals Kristoffer Peterson. De Zweed werd hiermee beloond voor zijn sterke invalbeurt tegen de Friezen, waarin hij met een aantal dreigende acties voor veel gevaar zorgde. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Rydell Poepon een dot van een kans. Georgy Zhukov zette de spits voor een leeg doel, maar Poepon schoof de bal onfortuinlijk naast de goal van Mickey van der Hart. Kort hierna was Mike van Duinen dicht bij de 0-1; een diepe pass van Henk Dijkhuizen bracht de van Fortuna Düsseldorf gehuurde spits in stelling, maar helaas ging zijn inzet rakelings voorlangs. 

Na 17 minuten spelen diende de eerste mogelijkheid voor PEC Zwolle zich aan. Een individuele actie van Queensy Menig ging voorlangs. Bij het verdedigen van deze Zwolse aanval raakte Henk Dijkhuizen dusdanig geblesseerd aan zijn knie, dat de rechtsback per brancard het veld moest verlaten. Farshad Noor kwam voor de Hagenaar in zijn plaats. Kort na deze wissel promoveerde Kristoffer Peterson een door hem opgezette aanval bijna tot een doelpunt, maar Zwolle-goalie Van der Hart lag in de weg. Ook PEC Zwolle moest in de eerste helft noodgedwongen een wissel toepassen; Bram van Polen werd vervangen door Bart Schenkeveld.

Na 39 minuten was Jordy Buijs dicht bij zijn eerste doelpunt in dienst van Roda JC. De centrale verdediger krulde een vrije trap richting de lange hoek, maar doelman Van der Hart kreeg nog nét zijn vingertoppen tegen het leer. Uit de opeenvolgende corner was het na vier mogelijkheden eindelijk raak voor Roda JC; Marcos Gullon kopte de bal snoeihard binnen en scoorde zijn eerste doelpunt in dienst van Roda JC: 0-1 na 41 minuten spelen. Gezien het speldbeeld in de eerste helft was dit dikverdiend te noemen. 

Dat Ron Jans niet tevreden was over het optreden van de thuisploeg in de eerste helft, werd al snel duidelijk. Jans paste een dubbele wissel toe waardoor PEC Zwolle een stuk feller uit de kleedkamer kwam. Dit resulteerde al vroeg in het tweede bedrijf in de gelijkmaker voor de thuisclub. Queensy Menig liet Roda JC doelman Benjamin van Leer met een lob kansloos: 1-1. Roda JC herpakte zich na de tegentreffer, maar toch was PEC Zwolle dicht bij de voorsprong in de wedstrijd. Een geplaatst schot van opnieuw Menig ging voorlangs. Na 73 minuten spelen kwam PEC Zwolle, enigszins onverwacht, op voorsprong. Ouasim Bouy werd door Stef Nijland ingespeeld en schoot bekwaam in de hoek: 2-1. Vlak na dit Zwolse doelpunt kreeg Wouter Marinus een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar volleerde de bal van dichtbij tegen de handen van Van Leer. Uit de opeenvolgende hoekschop viel het tegendoelpunt alsnog; Bouy maakte zijn tweede treffer van de wedstrijd en bracht de stand hiermee op 3-1.

Darije Kalezic probeerde met een dubbele wissel nog een slotoffensief te forceren (Juric en Ngombo voor Van Duinen en Buijs), maar dit kwam te laat. Rydell Poepon kreeg nog twee kleine mogelijkheden om de uitslag ietwat draaglijker te maken, maar slaagde er niet in om een tweede Kerkraadse goal te produceren. Roda JC verliest met 3-1 in het Ijsseldelta Stadion van PEC Zwolle en doet zichzelf hiermee, na een prima eerste helft, tekort.« Terug