» 01 maart 2021

NEC-Roda JC: 1-2

Redactie | 01-05-2016


NIJMEGEN - PARKSTAD - Roda JC heeft zondag op eigen kracht een langer verblijf in de eredivisie veiliggesteld, meldt het ANP. Na een maand waarin het geen enkel punt pakte, zegevierde Roda met 2-1 bij NEC. De ploeg is niet meer te achterhalen door Excelsior en Willem II, die volgende week uitmaken wie de nacompetitie in moet.

De ploeg van trainer Ernest Faber zou bij winst op koers gebleven zijn voor een plek in de play-offs om Europees voetbal, maar gaf die goede uitgangspositie uit handen. NEC kwam halverwege de eerste helft nog wel zeer fortuinlijk op voorsprong. Een harde voorzet van Anthony Limbombe werd door verdediger Ard van Peppen van Roda JC blind weggeschoten. Van Peppen trapte de bal precies tegen Navarone Foor, via wiens lichaam de bal zomaar in het doel vloog (1-0).

Roda-aanvoerder Tom Van Hyfte kreeg de bal op zo'n dertig meter van het doel aangespeeld en passeerde keeper Brad Jones met een prachtige volley (1-1). Kort na rust nam Roda de leiding via Rydell Poepon, die een hoekschop inkopte: 1-2. Het bleek voor Roda JC genoeg voor de winst en een langer verblijf in de eredivisie. NEC moet volgende week bij Feyenoord een resultaat halen om de play-offs te bereiken.
« Terug