» 06 maart 2021

Cambuur - Roda JC: 0-1

Redactie | 19-03-2016

Foto: RodaJC.nl
LEEUWARDEN - Roda JC heeft vanavond in het hoge noorden drie punten gepakt. In het Cambuurstadion werd er door een rake kopbal van Tom van Hyfte met 0-1 gewonnen. Hoofdtrainer Darije Kalezic wijzigde zijn elftal op drie plekken ten opzichte van het verloren uitduel tegen De Graafschap. Henk Dijkhuizen nam een basisplek in ten koste van de geblesseerde Milec. Ook Farshad Noor en Ard van Peppen mochten in de basis beginnen. Beide spelers keerden terug van een blessure. 

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd kwam van de voet van Georgy Zhukov. Hij passeerde zijn directe tegenstander in het zestien meter gebied, maar zijn voorzet was aan de scherpe kant. Uit de tegenstoot was SC Cambuur gevaarlijk in de persoon van Jack Byrne. Zijn inzet ging echter hoog over het doel van Benjamin van Leer. Kort daarna was SC Cambuur opnieuw gevaarlijk; Van Leer stopte een inzet van Vloet. Na 33 minuten spelen werd het spel stilgelegd. Grensrechter Van Dongen blesseerde zich en moest vervangen worden. Nadat vierde official Berben werd omgetoverd tot grensrechter, kon de wedstrijd worden hervat. 

Vlak voor rust was Roda JC dichtbij de 0-1. Een hoekschop van Tom van Hyfte bereikte Rydell Poepon. De spits verlengde de bal en verschalkte doelman Nienhuis bijna in de korte hoek. Ook SC Cambuur kreeg nog een mogelijkheid vlak voor het rustsignaal; Jack Byrne probeerde het net te vinden maar de sterk keepende Benjamin van Leer stond zijn mannetje en pareerde de bal. 

Vanaf het begin van de tweede helft tapte Roda JC uit een ander vaatje. Dit resulteerde al snel in een Kerkraadse voorsprong. Een voorzet van Zhukov werd door aanvoerder Tom van Hyfte schitterend in de lange hoek gekopt: 0-1 voor Roda JC. Tien minuten later kreeg Mike van Duinen een behoorlijke kans om de voorsprong uit te breiden. De mee opgekomen Farshad Noor poeierde de bal richting de lange hoek, doelman Nienhuis stompte de bal in de voeten van Mike van Duinen, maar de spits reageerde nét niet snel genoeg om het doel te vinden. 

SC Cambuur wist dat het moest komen en deed dat ook. Roda JC overleefde in een tijdsbestek van vijf minuten een aantal hachelijke momenten. Roda JC loerde op de counter en dat resulteerde in de 66e minuut bijna tot een treffer van Mike van Duinen. De spits haalde met zijn linkerbeen uit. Doelman Nienhuis was gezien, maar helaas voor Roda JC spatte de bal uiteen op de lat. Na 78 minuten spelen was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker. Een knappe redding van Benjamin van Leer en ingrijpen van de ingevallen Griffiths voorkwamen een doelpunt voor de thuisploeg. Enkele seconden na deze mogelijkheden had Rydell Poepon de wedstrijd in het slot moeten gooien. Vanaf de middenlijn kon hij vrij doorlopen naar het doel, maar zijn inzet belandde jammerlijk op de buitenkant van de paal, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. 

Kort hierna trof Poepon opnieuw het houtwerk; hij kopte een scherp ingedraaide hoekschop van Tom van Hyfte op de lat. In de slotfase was SC Cambuur nog tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar ingrepen van de ingevallen Gullón en Dijkhuizen voorkwamen een doelpunt voor de thuisploeg. Na drie minuten billenknijpen in de blessuretijd floot scheidsrechter Makkelie voor het laatst. Roda JC wint met 0-1 in Leeuwarden en doet uitstekende zaken op weg naar directe handhaving in de Eredivisie, zeker ook omdat de concurrenten Heerenveen, Excelsior, Willem II en De Graafschap dit weekend geen punten wisten te pakken. (Bron: RodaJC.nl)« Terug