» 20 april 2021

CBS en gemeente starten Urban Data Center

Redactie | 28-11-2016
HEERLEN - Het CBS Urban Data Center/Heerlen is maandag officieel van start gegaan.
De gemeente Heerlen en het Centraal Bureau voor Statistiek gaan daar samen data verzamelen, combineren en verwerken. De resultaten kunnen worden gebruikt voor het beleid van de gemeente. Het CBS Urban Data Center/Heerlen gaat ook de regionale gevolgen in kaart brengen van landelijke ontwikkelingen. Het is het tweede stedelijke datacentrum van Nederland. Eind september openden CBS en de gemeente Eindhoven het eerste.

Internationale erkenning

Bureau Onderzoek en Statistiek van de gemeente Heerlen heeft het platinum certificaat gekregen van de World Council on City Data (WCCD) in Toronto. Deze organisatie is wereldleider op het terrein van gestandaardiseerde stedelijke indicatoren en is gespecialiseerd in het certificeren van steden op het terrein van leefkwaliteit, duurzaamheid en smart data volgens de zogenaamde ISO 37120-norm.

Heerlen heeft daarmee de hoogste internationale erkenning binnengehaald op dit terrein en kan worden bijgezet in het rijtje voor uitmuntend presterende steden als Barcelona, Buenos Aires, Boston, Dubai, Johannesburg, Helsinki, Mekka, Melbourne, Los Angeles, etc.

Belang van smart services

De gemeente onderstreept met de opening van het CBS Urban Data Center/Heerlen het belang van Smart Services voor Heerlen. Medewerkers van zowel de gemeente Heerlen als CBS zullen in het center hun expertise inbrengen. 
« Terug