» 20 april 2021

'Anelka binnenhalen is schande voor Roda JC!'

Redactie | 02-02-2017
HEERLEN - Roda JC haalt de 37-jarige Franse spits Nicolas Anelka binnen als adviseur. Hij gaat aan de slag in de jeugdopleiding van de club.
Anelka wordt vrijdag tijdens een persconferentie in Kerkrade gepresenteerd. Ook Aleksei Korotaev zal daarbij aanwezig zijn.
Anelka geldt als een vedette speelde onder meer bij Arsenal, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Real Madrid, Juventus en Paris Saint-Germain. Ook in het Franse elftal was hij een vaste waarde.

UPDATE: De komst van Nicolas Anelka bij Roda JC heeft binnen de Joodse gemeenschap heel wat losgemaakt. De Fransman vierde ooit namelijk een doelpunt op een dubieuze manier. Eind december 2013 scoorde Anelka namens West Bromwich Albion tegen West Ham United. De spits stak zijn rechterarm naar beneden, waarna hij zijn linkerhand tegen zijn rechterschouder zette. Deze 'quenelle' wordt gezien als een omgekeerde nazigroet.
Anelka, die nu als adviseur bij Roda JC aan de slag gaat, werd destijds voor vijf duels geschorst door de Engelse bond. West Bromwich besloot hem uiteindelijk zelfs te ontslaan. "Het binnenhalen van zo iemand is een schande voor Roda JC. Dit kan niet, er zijn grenzen", reageert Herman Loonstein, voorzitter van Federatief Joods Nederland, in De Telegraaf.
« Terug