» 06 maart 2021

Leer je hond puzzelen!

Redactie | 11-06-2016


HEERLEN - Zondag organiseert de KVVO een workshop Hondendenksport in Heerlen, gegeven door Woofatwork.
Hondendenksport is puzzelen met honden. Om deze puzzels op te lossen moeten de honden met hun bek, snuit, of poot blokjes optillen, vakjes schuiven of lades openen. Vaak in verschillende volgorde en met gebruik van andere technieken.

Organisator Monique Hendriks van Woofatwork: ' Bij de workshop gaat het erom het juist en beheerst aanleren van deze technieken doormiddel van stappenplannen. Er komt vaak veel frustratie kijken bij de honden als dit soort spellen op de verkeerde manier aangeboden worden. Die frustratie resulteert in het slopen van het spel of desinteresse. Dat is natuurlijk zonde en strookt niet met het idee achter deze spellen'.

Verrijking van het hondenleven

Deze spellen zijn, mits goed aangeleerd, zijn volgens Hendriks 'een welkome verrijking in een hondenleven'.
Ze vervolgt: 'Het geeft zelfvertrouwen, zorgt voor een betere vertrouwensband tussen baas en hond. Daarnaast blijft het gewoon een ontzettend leuke bezigheid.'

Monique vindt het prachtig de honden te zien groeien in hun techniek en om te zien hoe ze probleemoplossend gaan denken.
Alle honden zijn welkom bij de workshop: jong, oud, groot en klein. Hou er wel rekening mee dat een pup of jonge hond zich nog niet zo lang kan concentreren als een volwassen hond.

Bij hondendenksport is het motto: Hou de motivatie en voorkom frustratie.
Meer informatie over hondendenksport op www.woofatwork.nl
« Terug