» 01 maart 2021

Laat uw snoeiafval ophalen

Redactie | 06-10-2016
HEERLEN - Het wordt herfst: tijd om uw tuin klaar te maken voor de winter? Tot en met november zijn er in Heerlen en Hoensbroek gratis ophaalrondes voor snoeiafval. Natuurlijk kunt u ook zelf uw afval naar een van de milieuparken brengen. In het najaar haalt Reinigingsdiensten Rd4 uw snoeiafval gratis op. De speciale ophaalrondes vinden plaats in de maanden september, oktober en/of november.
Op welke dagen u het snoeiafval precies kunt aanbieden, staat op uw Rd4-afvalkalender. Deze is ook online beschikbaar via de Rd4-afvalapp (Apple/Android) en via www.rd4.nl.  

U dient zich voor deze ophaalrondes vooraf aan te melden. Minimaal twee werkdagen (ma t/m vrij) vóór de geplande inzameldag kunt u zich aanmelden via Mijn Rd4 (www.rd4.nl) of u kunt bellen met het Rd4-Servicepunt via (045) 543 71 00. Als de route volgeboekt is kan het zijn dat een andere dag wordt aangewezen.

Aanbiedregels

 U mag maximaal 3 kubieke meter (m3) snoeiafval per keer gratis aanbieden.
 Het snoeiafval dient op de ophaaldag uiterlijk om 7.00 uur zichtbaar op straat te worden aangeboden.
 Géén hout dikker dan 10 cm.
 Stammen, stronken en wortels worden niet geaccepteerd.
 Losse takken dienen stevig te worden gebundeld, niet verpakt in zakken of dozen.
 Bundels mogen niet zwaarder zijn dan 25 kg en niet langer zijn dan 150 cm.
 Ander afval zoals bielzen, graszoden, hekjes of tuinmeubelen wordt niet meegenomen.

Zelf wegbrengen

U kunt uw snoei- en tuinafval ook naar een van de Rd4-milieuparken brengen. Snoei- en tuinafval wordt gratis geaccepteerd. Vergeet uw Rd4-afvalpas 2016 en uw legitimatiebewijs niet!


« Terug