» 15 juli 2020

Vandaag Dag van de Duurzaamheid


Redactie | 09-10-2016
HEERLEN - Het is vandaag Dag van de Duurzaamheid! Ook in Heerlen wordt daarbij stil gestaan. Centrale plek is Hoeve Corisberg en het programma duurt van elf tot vier uur. Om 12.00 uur is de officiële opening. 
Je kunt je kapotte spullen kosteloos laten repareren door het “Repair Café”, alles leren over elektrische auto’s en fietsen, zelf kaas maken of een energiezuinige oven bouwen. Er is ook een workshop bodemenergie en een fietstocht langs woningen waar dit in de praktijk wordt gebracht. De fietstocht gaat ook langs de sporthal van Bekkerveld waar uitleg wordt gegeven over het mijnwatersysteem.

Mijnwater-energie

Het mijnwatersysteem zorgt sinds 2008 voor levering van warmte en koude uit het mijnwater. Het water, opgehaald uit vijf bronnen, wordt via een ondergronds uitwisselstation en leidingennetwerk getransporteerd naar, op dit moment, zes locaties in Heerlen. Maankwartier Heerlen wordt dit jaar aangesloten en de wijk Douve Weien/Caumerveld volgt snel. Mijnwater B.V. zorgt dat elke locatie stipt de juiste energie krijgt aangeleverd.

Mijnwater B.V. (in 2013 opgericht) wil dit project van de gemeente Heerlen uitrollen tot een volwaardig duurzaam energiebedrijf. Mijnwater B.V. voorziet nu circa 175.000 m2 vloeroppervlakte (woningen en kantoren) van mijnwater energie. Met dit streven draagt Mijnwater B.V. bij aan een reductie van 65% CO2-uitstoot bij het verwarmen en koelen van de gerealiseerde aansluitingen in de regio. Check hieronder hoe in de rest van Nederland de Dag van de Duurzaamheid wordt gevierd..


« Terug