» 04 juni 2020

PV-Magazine inspireert personeelsverenigingen

Redactie | 24-06-2016

Nicole Bus van Kaliber Media in Heerlen
HEERLEN - Wat kunnen we organiseren voor 'onze mensen'? Met z'n allen naar Parijs of toch maar gewoon een gezellige feestavond? Personeelsverenigingen hebben het er soms best moeilijk mee. Heeft jouw PV ook goede ideeen nodig voor een onvergetelijk feest of uitje? PV-Magazine, een door Kaliber Media in Heerlen uitgegeven glossy, biedt een keur aan suggesties!

Nicole Bus van Kaliber Media: 'PV-Magazine is een glossy magazine en wil dit waarmaken door te inspireren. Op de voorkant staat dan ook 'inspiratiemagazine'. Wij willen informeren over en stimuleren van een geslaagd personeelsfeest en/of bedrijfsuitje.' En om die reden is het blad volgens Bus veel meer dan een overzicht van adverteerders: 'We bieden echt diepgang door interviews en achtergrondinfo'.

Is er dan binnen elk bedrijf een personeelsvereniging actief?
'Nee, maar meestal wel bij de grotere bedrijven en instanties', weet Bus. En dat verschilt volgens de uitgever per regio. 'Opvallend is bijvoorbeeld dat in Noord-Brabant de meeste PV's actief zijn. Ook Limburg is zeer actief. In het westen van het land zien we beduidend minder personeelsverenigingen'.

Escaperooms en Dinnershows

Personeelsverenigingen leken vroeger alleen maar organisatoren van kaartavonden en feesten. Anno 2016 is een personeelsvereniging veel meer dan dat. Nicole Bus: 'PV's zijn momenteel bijna een 'bedrijf binnen een bedrijf' waarin het nodige geld omgaat. De uitjes worden dan ook steeds spectaculairder. Heden ten dage zijn bijvoorbeeld Escaperooms en Dinnershows razend populair. Verder zijn de stedentrips erg in opmars. Berlijn, Barcelona, Praag en Rome zijn gek genoeg de populairste bestemmingen. Ik denk dat de meesten Parijs en Londen al wel kennen.'

Waarom is Kaliber Media gestart met PV-Magazine? 'Het idee bestond al enige tijd. Na analyse bleek dat er nog geen dergelijk magazine op de markt is en daarmee vult PV-Magazine echt een niche op in de markt. Personeelsverenigingen kijken naar het magazine uit. Het heeft dan ook een bewaarfunctie!'

Meer weten over PV-Magazine van Kaliber Media in Heerlen? Ga naar PV-magazine.NL


« Terug