» 04 juni 2020

Onrust over verkoop CBS-complex

Redactie | 17-11-2015


HEERLEN - In Heerlen is grote politieke onrust over de te goedkope verkoop van het voormalige CBS-complex. De kwestie is inmiddels dermate ernstig dat de Rijksrecherche een onderzoek is gestart, waarbij men ook voornemens is de FIOD te informeren.
Dat meldt Quote dat zich zegt te baseren op betrouwbare bronnen rond het rechercheonderzoek aan Quote. In 2012 verkocht Heerlen het gebouw voor €464.000 aan een Rotterdamse projectontwikkelaar die de kantoorruimte een jaar later voor €4,2 miljoen in de boeken zette. Hiermee zou het Rijk miljoenen euro’s zijn misgelopen.
Volgens bronnen is de Rijksrecherche officieel gestart met het onderzoek naar de deal, en zullen volgende week de eerste verhoren plaatsvinden. Namen worden niet genoemd, maar de kans is groot dat de Heerlense SP-fractievoorzitter Ron Meyer en voormalig wethouder Riet de Wit stevige vragen kunnen verwachten over het debacle. Met name De Wit, echtgenote van voormalig Eerste en Tweede Kamer-lid Jan, wordt in de Oostelijke Mijnstreek beschouwd als hoofdverantwoordelijk voor de geruchtmakende CBS-deal. Een ingewijde zou aan Quote hebben gemeld dat haar enige voordeel is, dat binnen de Provinciale Staten van Limburg niemand iets voelt voor het publiekelijk afserveren van een gerenommeerd gepensioneerd politicus die als allereerste SP'er een wethoudersfunctie bekleedde in Nederland.


« Terug