» 15 juli 2020

Hennis in Heerlen en Kerkrade

Redactie | 07-11-2016


HEERLEN - Minister Hennis van defensie bracht maandag een bezoek aan de gemeente Kerkrade en de Brightlands Smart Services Campus Heerlen. Dat gebeurde op uitnodiging van gouverneur Theo Bovens en burgemeester Jos Som van Kerkrade.

Op het Museumplein Kerkrade hebben gouverneur Bovens en burgemeester Som met minister Hennis gesproken over de terugkeer van de Amerikaanse krijgsmacht naar Eygelshoven. De Amerikanen hebben sinds 1 oktober de voormalige POMS-site opnieuw in gebruik genomen om materieel op te slaan en te onderhouden. Dat levert nieuwe werkgelegenheid op voor de regio.

Tijdens het werkbezoek ging de minister ook in gesprek met medewerkers van het Financieel Service Centrum in Eygelshoven aangezien Defensie besloten heeft dit kantoor te verplaatsen, waardoor een vijftigtal arbeidsplaatsen meeverhuizen naar Utrecht.

Heerlen

Twan Beurskens, gedeputeerde economische zaken, en Peter Verkoulen, CEO Brightlands Smart Services Campus, hebben minister Hennis rondgeleid op de Campus in Heerlen. Bij Brightlands werken slimme wetenschappers en toonaangevende internationale bedrijven en (onderzoeks)instituten, waaronder bijvoorbeeld ook TNO samen aan innovaties op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

Minister Hennis: “We hebben vandaag constructieve gesprekken gevoerd, met wederzijds begrip voor elkaars belangen. Ik heb vandaag een beetje kunnen proeven van de innovatiekracht en arbeidsethos van Limburg, en dat biedt perspectief voor de toekomst.”


« Terug