» 26 februari 2021

Charles Vögele failliet

Redactie | 28-01-2017
HEERLEN - Weer verdwijnt er een winkelketen uit het straatbeeld. De directie van Charles Vögele Nederland B.V. heeft vrijdag het faillissement aangevraagd voor de Nederlandse verkooporganisatie van de Zwitserse modewinkelketen.
Sempione Retail AG, dat sinds eind vorig jaar meerderheidsaandeelhouder is van moederbedrijf Charles Vögele Holding AG, heeft al in september, toen het een bod op alle aandelen van de onderneming uitbracht, aangekondigd dat het zich zou concentreren op de strategische markten Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië.
Om die reden heeft de onderneming in de afgelopen maanden alle opties om het bedrijf voort te zetten onderzocht, echter zonder resultaat. De Nederlandse directie zag uiteindelijk geen andere mogelijkheid dan faillissement aan te vragen voor de Nederlandse organisatie. Charles Vögele is sinds 1999 actief in Nederland. Er werken circa 700 mensen verdeeld over 95 winkels en het hoofdkantoor in Breukelen. De curatoren houden de winkels voorlopig open voor de uitverkoop van voorraden, liet een woordvoerder weten aan het ANP. Ook gaan zij kijken of er toch mogelijkheden zijn voor een doorstart. Of er nog mogelijkheden zijn voor de filialen in Landgraaf, Hoensbroek en Brunssum is nog niet duidelijk.


« Terug