» 16 januari 2021

Avondzitting rechtbank voor ondernemers

Redactie | 03-10-2016
HEERLEN - Wie als ondernemer zelf wil zien wat er gebeurt met een aangifte van winkeldiefstal, oplichting, zakkenrollerij of andere misdrijven tegen ondernemers, is woensdag a.s. welkom bij de Rechtbank Limburg in Maastricht. Er is dan een speciale avondzitting in samenwerking met het Arrondissementsparket Limburg. De zitting start om 18.30 uur.
Het is een eenmalig initiatief in het kader van de Week van de Veiligheid en is geïnitieerd door MKB Limburg, de Limburgse Werkgeversvereniging en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond.

Tijdens deze avondzitting behandelt de rechtbank (echte) zaken die te maken hebben met criminaliteit tegen ondernemers, zoals belediging, diefstal, bedreiging en verduistering. De rechter en officier van justitie zullen na elke zaak met de aanwezige ondernemers in gesprek gaan over hun aanpak en hun afwegingen. Welke afweging zouden de ondernemers maken? Wat zouden zij anders gedaan hebben? Denken zij vaker dat er een te lichte straf wordt uitgedeeld? Of juist niet? Dan is dit de gelegenheid voor hen om zelf te ervaren hoe een straf­zaak verloopt, hoe de strafmaat bepaald wordt en daar vragen over te stellen.
 
Ben je ondernemer? Dan kan je de zitting bijwonen. Je meot je dan wel van te voren aanmelden in verband met de beveiliging. Aanmelden kan via deze link.


« Terug