» 06 maart 2021

Vanaf donderdag bevallen in Geboortecentrum

Redactie | 29-06-2016


HEERLEN - Ben je in verwachting in Heerlen? Dan is het Zuyderland Geboortecentrum op locatie Heerlen vanaf donderdag de nieuwe omgeving waar je voor alle zorg rond je baby terecht kan.  Een ziekenhuisbevalling is voor heel Zuid-Limburg vanaf dat moment alleen nog mogelijk in Heerlen. De poliklinische zorg en spreekuren blijven wel op de bestaande locaties. Samen zorgen we bij Zuyderland voor de allerbeste geboortezorg.

Ben je onder controle bij de afdeling ‘Verloskunde & Gynaecologie' van Zuyderland en denk je dat de bevalling van start gaat? Bel dan met de verloskamers van het Geboortecentrum: 045 - 57 668 22. Dat kan zijn bij regelmatige weeën, het gevoel van harde buiken en verlies van vruchtwater of bloed. In overleg met de medewerkers van de verloskamer wordt dan besloten of het verstandig is om meteen naar het ziekenhuis te komen, of dat je nog even thuis kunt afwachten. Ook wanneer je ongerust bent, zoals bij het 'voelen van minder leven', kun je 24 uur per dag contact opnemen met de verloskamers. 

Ben je onder behandeling van een verloskundige, neem dan altijd eerst contact op met je eigen verloskundige. In overleg wordt dan besloten wanneer je naar het Geboortecentrum komt voor de bevalling.

Vanaf nu

Zuyderland verzekert dat in het nieuwe Geboortecentrum een team van artsen, verloskundigen, verpleegkundigen en ondersteuners dag en nacht klaar  staat in een veilige en vertrouwde omgeving. Komen jullie samen met de verloskundige, dan worden jullie door het aanwezige team warm onthaald. Als de bevalling onverhoopt anders verloopt dan verwacht, is er direct acute zorg voorhanden. 

Het Zuyderland Geboortecentrum is gevestigd op de tweede etage van Vleugel B, het gebouw voor acute zorg direct naast het ziekenhuis. Bij aankomst kunnen jullie parkeren in de parkeergarage van het ziekenhuis. Denk aan een 1-euromunt voor de rolstoel. Na 21.00 uur is de draaideur richting het ziekenhuis gesloten. Naast de deur staat een zuil met een infoknop. Druk op de infoknop en meld dat je voor de verloskamers komt. De portier opent dan de deur. Via de roltrap kom je terecht in de centrale hal van het ziekenhuis. Voor de liftenhal ga je links de gang door. Volg daar de bordjes ‘Zuyderland Geboortecentrum'


« Terug