» 28 februari 2021

Oproep op Facebook levert eicel op

Redactie | 17-12-2015
HEERLEN - De oproep op Facebook van Rob (30) en Bente (26) Meijs heeft een eicel opgeleverd. In een interview met VROUW vertelt Bente over de rollercoaster waarin ze is beland.

Enkele fragmenten uit het artikel:
Bente Meijs was nét 15 toen ze in de overgang terechtkwam. "Het was echt een nachtmerrie, een enorme klap in mijn gezicht."
"Het romantische beeld van een kindje krijgen, ging met de diagnose in rook op, maar natuurlijk zijn er nog wel andere manieren om een kindje op de wereld te zetten. Al durfde ik daar als single nog niet te veel op te hopen. Je moet immers ook maar een man tegen het lijf lopen die het ziet zitten om met jou een heel traject in te gaan. Dat wil ook niet iedereen."

De reactie van Rob: 'Ik ben stapelgek op jou en vanaf nu is het niet meer alleen jouw probleem, maar ons probleem. We gaan het samen aan.'

"We staan inmiddels al vier jaar op de wachtlijst voor eicellen en aan die wachtlijst lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Zo kunnen we in Utrecht nog bijna 12 jaar wachten op een eicel en zijn ze in Leiderdorp zelfs op."

Ze besloten het heft in eigen handen te nemen en zélf op zoek te gaan naar een donor, via Facebook. "Misschien zijn er in onze directe omgeving wel mensen die onze droom kunnen verwezenlijken, maar hoe vraag je dat? Ik wil familie en vrienden niet voor het blok zetten. Want zeg maar eens nee als iemand zo'n emotionele vraag aan je stelt. Dat is moeilijk."

Bente en Rob kregen ruim honderd aanmeldingen voor een eiceldonatie, waarvan er tien geschikt zijn voor donatie. "Om onze droom te verwezenlijken, reizen we binnenkort af naar Gent voor een kruisdonatie. Bij deze behandeling blijft de eiceldonor anoniem. Aangezien kinderen in Nederland het recht hebben om in contact te komen met de donor, is het niet mogelijk om deze behandeling in Nederland uit te voeren", legt Bente uit.

Het volledige artikel is te lezen op Vrouw.NL.


« Terug