» 04 maart 2021

KLM weigert Ricksen toegang vliegtuig

Redactie | 06-10-2016


HEERLEN - De KLM heeft de Heerlense voetballer Fernando Ricksen de toegang geweigerd tot een vliegtuig, omdat hij zijn riem niet zelfstandig los zou kunnen maken. Ricksen lijdt sinds 2013 aan de spierziekte ALS. ,,Fernando is boos en snapt niets van de hele situatie. Hij is een trouwe klant van KLM en heeft de afgelopen weken ook genoeg in het vliegtuig gezeten", vertelt zijn biograaf Vincent de Vries op AD.nl.

Fernando zou zelfstandig naar Amsterdam vliegen, waar De Vries hem op zou halen. Morgen zou hij met hem door naar Glasgow vliegen, waar zaterdag een benefiet  met een aantal oud-ploeggenoten uit zijn tijd bij Glasgow Rangers gehouden wordt. 

,,Fernando heeft de afgelopen maand drie keer in het vliegtuig gezeten, dus het is gek dat het nu opeens een probleem is. Zijn situatie is eigenlijk al maanden hetzelfde. We zijn ook bezig met een documentaire over Ricksen voor RTL. Daarin zou het event van komende zaterdag ook een belangrijke rol gaan spelen, dus het is te hopen dat alles morgen in orde komt. Zo'n tien oud-spelers van Rangers, de oude club van Fernando, hebben al aangegeven bij het evenment aanwezig te zijn."

KLM heeft via Twitter aan Vincent de Vries laten weten de zaak verder uit te gaan zoeken. Telefonisch was KLM niet bereikbaar.


« Terug