» 17 april 2021

Onderzoek naar dode man

Redactie | 19-06-2016


HEERLEN - De politie is een onderzoek gestart naar het overlijden van een man in een woning aan de Gerard Bruningstraat.
Volgens de politie zou de man zondagmorgen rond kwart voor zeven gewond zijn geraakt op de Geleenstraat. Daar is hij behandeld door ambulancepersoneel en vervolgens naar de Gerard Bruningstraat overgebracht. Het politie-onderzoek richt zich nu op wat er is voorgevallen op de Geleenstraat. Er is ook een buurtonderzoek ingesteld. In de loop van de middag heeft er een schouw en mogelijk sectie plaats op het lichaam van het slachtoffer plaatsgevonden om de doodsoorzaak vast te stellen. Wat daar is uitgekomen is nog niet bekend gemakt.

UPDATE: Uit onderzoek is gebleken dat de man die zondagochtend dood werd aangetroffen in zijn woning in Heerlen, eerder die dag op de Geleenstraat een klap heeft gekregen. Omdat de Heerlenaar was gevallen als gevolg van die klap is de man die deze klap uitdeelde door de politie gehoord als verdachte.

'Hierbij werd gebruik gemaakt van de "Aanwijzing handelwijze bij beroep op noodweer"', verklaart de politie. Dit betekent dat op verdachten, waarbij het zeer aannemelijk is dat zij gehandeld hebben vanuit noodweer, geen zogenaamde vrijheidsbenemende dwangmiddelen worden toegepast. De man is dan ook niet aangehouden. Na zijn verklaring en ander onderzoek werd overlegd met het Openbaar Ministerie. Hier is uitgekomen dat de politie een proces-verbaal zal opmaken en insturen. Het Openbaar Ministerie bepaalt vervolgens aan de hand van het complete dossier of de verdachte zal worden vervolgd. 


« Terug